Kolacheesecake med daim

Kolacheesecake med daim

Av:
1200 min
12 bitar
Annons

Ingredienser

  1. Kexbotten:

    1. 300 g digestivekex
    2. 150 g smör
  2. Fyllning:

    1. 400 g färskost tex. philadelphia
    2. 1 dl florsocker
    3. 2 tsk vaniljsocker
    4. 200 g dulce de leche (karamelliserad mjölk)
    5. 3 dl vispgrädde
    6. 2 st dubbeldaim
  3. Topping:

    1. 200 g dulce de leche (karamelliserad mjölk)
    2. 2 dl vispgrädde
    3. 1 st dubbeldaim

Gör så här

    1. 1.

      Botten: Börja med att klä en springform 22 cm med löstagbar kant med bakplåtspapper (både botten och runtom kanten).

    2. 2.

      Mixa digestive kexen i en matberedare till ett fint smul. Smält smöret och blanda med kaksmulorna. Häll ut smulet i formen och tryck ut till en jämn botten - packa hårt med t.ex. undersidan av ett glas. Ställ i kylskåpet medan du gör fyllningen.

    3. 3.

      Fyllning: Vispa färskost, florsocker, vaniljsocker och dulce de leche med elvisp till ett fluff. Tillsätt vispgrädden och vispa till ett fast fluff.

    4. 4.

      Finhacka daimen och rör ner den i smeten. Häll fyllningen i formen och bred ut jämnt. Ställ tillbaka i kylskåpet och låt stå i minst 5 timmar, gärna längre.

    5. 5.

      Topping: Tag ut cheesecaken ur kylskåpet och bred på dulce de leche. Vispa grädden och spritsa eller bred den på cheesecaken. Toppa med finhackad daim.

Är innehållet i detta recept olämpligt?