Krossa kexen fint. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna. Tryck ut smulorna i botten på en rund form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Ställ i kylen.
Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter, krama ur. Koka upp vattnet och häll över gelatinbladen. Rör om tills de har lösts upp.
Häll crème fraiche i en liten kastrull med muscovadosockret och en nypa havssalt. Värm försiktigt under omrörning tills sockret har löst upp sig, 5–10 minuter.
Rör ner gelatin och vaniljsocker i crème fraiche-blandningen. Tillsätt philadelphiaosten och vispa samman till en slät massa.
Häll blandningen över digestivebottnen. Täck med plastfilm och låt stå kallt över natten.
Kör en kniv runt sidorna av springformen, lossa därefter formen och ta bort den. Toppa med kokosflingor och sikta över ett tunt lager florsocker.