Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

Av: / Foto: Ulf Svensson
75 min
4 port
Recept på smarrig torsk med äggsås!
Fler recept på:
Potatis, Citron, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 4 st portionsbitar torskfilé
    2. 1 msk salt
  1. Sås

    1. 4 st ägg
    2. 4 dl mjölk
    3. 1 st buljongtärning, grönsaks- eller fisk-
    4. 2 msk vetemjöl
    5. citron
  2. Servering

    1. kokt potatis
    2. morötter
    3. palsternacka

Gör så här

    1. 1.

      Salta fisken runtom och låt den ligga kallt 1 tim. Hårdkoka äggen.

    2. 2.

      Lägg torsken på en uppochnervänd tallrik i en kastrull. Häll i lite vatten. Lägg på locket och ångkoka fisken, det ska inte stormkoka. Fisken är klar efter 8–10 min.

    3. 3.

      Sås: Koka upp mjölk, buljongtärning och vetemjöl i en kastrull under omrörning. Låt såsen sjuda 5 min. Smaka av med salt och peppar och några droppar citron. Ta kastrullen från värmen. Hacka de hårdkokta äggen och vänd ner i såsen.

Fler recept på:
Potatis, Citron, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?