Kokt torsk i dillsås

Kokt torsk i dillsås

Av:
15 min
4 pers
Fisk och potatis, en rätt som funnits i oändlighet och är fortfarande lika god! Snabbt går det också när torsken kokas i den krämiga såsen på crème fraiche, buljong och mjölk tillsammans med ärtorna. Servera med kokt potatis och toppa givetvis med fiskens
Annons

Ingredienser

    1. 900 g Potatis
    2. 2 dl Creme frisch
    3. 600 g torskfile
    4. 0,5 påse Frysta gröna ärtor
    5. 1 msk Hackad dill
    6. 1 st Fiskbuljongtärning
    7. 1 dl Mjölk
    8. Salt
    9. Peppar

Gör så här

    1. 1.

      Tina fisken och ärtorna.

    2. 2.

      Koka potatisen

    3. 3.

      Koka upp crème fraiche, fiskbuljong och mjölk i en stekpanna. Lägg i fisken och strö över ärtorna. Sjud i 12 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Strö över dillen och servera fisken med potatisen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?