Kokt kyckling med currysås

Kokt kyckling med currysås

Av:
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 1-1.25 kg Kyckling
    2. 1-2 st Gul lök
    3. 1 st Morot
    4. 1.5-2 l Vatten
    5. 2-3 tsk Salt
    6. 8 st Vitpepparkorn
    7. 2 st Kryddnejlikor
    8. 1 st Lagerblad
    9. Persiljestjälkar
  1. Currysås

    1. 1.5-2 tsk Curry
    2. 2 msk Smör
    3. 3 msk Vetemjöl
    4. 5 dl Buljong
    5. 1 st Äggula
    6. 0.5 dl Grädde

Gör så här

    1. 1.

      Koka vatten, salt, kryddor och grönsaker i ca 10 min. Lägg i kycklingen.

    2. 2.

      Koka under lock på svag värme i ca 35 min.

    3. 3.

      Ta upp kycklingen och dela i portionsbitar. Sila buljongen, skumma gettet och gör såsen.

    4. 4.

      Fräs cury i smöret. Rör ned vetemjöl och späd med buljongen. Sjud såsen i ca 3 min. Rör i äggulan med grädden och rör ner i såsen.

    5. 5.

      Servera med kokt ris och grönsaker eller en sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?