Kokt färsk vit sparris med enrisrökt gravlax och senapsgurka

Kokt färsk vit sparris med enrisrökt gravlax och senapsgurka

Av:
40 min
4 personer
Annons

Ingredienser

    1. 8 st stora vita sparrisar
    2. 240 g gravlax
    3. 80 g forellrom
  1. Senapsgurkan:

    1. 1 st gurka
    2. 1 tsk senapsfrö
    3. 2 msk socker
    4. 1 msk ättika
    5. 2 tsk salt
    6. 1 dl strimlad bladpersilja
  2. Äggcrèmen:

    1. 4 st kokta äggulor
    2. 3 msk smält smör
    3. salt
    4. svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Skär bort de träiga nederändarna och skala sparrisen och koka mjuk i saltat vatten.

    2. 2.

      Senapsgurkan: Skala gurkan och skiva tunt (helst med mandolin men potatisskalare funkar också).

    3. 3.

      Blanda i en skål med senapsfrön, socker, ättika salt och persilja.

    4. 4.

      Äggcrèmen: Mixa äggulorna med det smälta smöret och smaka av med salt och svartpeppar.

    5. 5.

      Rök gravlaxen i rök med enris några minuter.

    6. 6.

      Servera med sparrisen, äggcrèmen och gurkan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?