Kokt blomkål

Kokt blomkål

Av: / Foto: Carin Pålsson
30 min
4 personer
En klassiker med smakrik ostsås och kryddigt brödkrisp.
Fler recept på:
Budgetmat, Blomkål, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 2 st blomkålshuvuden (1 kg)
  1. Brödkrisp

    1. 2 skivor vitt bröd
    2. 2 st vitlöksklyftor
    3. 1 msk olivolja
    4. salt och peppar
  2. Ostsås

    1. 4 dl mjölk
    2. 3 msk maizena
    3. 150 g riven prästost

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Kör bröd och vit­lök till fina smulor i mixer. Rör ner oljan. Salta och pepp­ra. Bred ut brödsmulorna på en bakpappersklädd plåt.

    2. 2.

      Ställ in mitt i 200° varm ugn och rosta smulorna gyllen­bruna, ca 10 min. Ta ut och låt svalna.

    3. 3.

      Koka blomkålen precis mjuk i lättsaltat vatten, pröva med sticka.

    4. 4.

      Gör såsen under tiden. Låt mjölken koka upp i en ka­strull, rör i maizena. Vänd ner osten. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Servera den kokta blom­kålen tillsammans med ostsåsen och toppa med bröd­krisp.

Fler recept på:
Budgetmat, Blomkål, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?