Kokosyoghurt med granola och färska bär

Kokosyoghurt med granola och färska bär

Av: / Foto: Stephanie Bjelkestam
20 min
4 dl
Smarrig till frukost eller som mellanmål!
Fler recept på:
Frukost
Annons

Ingredienser

    1. 250 g färskt kokoskött (från färsk kokosnöt, inte brun)
    2. ca 1–1 1/2 dl färskt kokosvatten
    3. 1 tsk honung
    4. ev 1–2 tsk färsk citronjuice
    5. 2–3 st kapslar probiotika (minst 20 miljarder bakterier)
    6. bär och granola (till servering)

Gör så här

    1. 1.

      Öppna försiktigt den övre delen av kokosnöten med en vass kniv, och lyft av locket. Tappa ur nöten på kokosvatten och ställ åt sidan. Gröp ur kokosköttet och skölj av eventuella skalbitar.

    2. 2.

      Mixa kokoskött och späd med kokosvatten till en krämig, yoghurtliknande konsistens.

    3. 3.

      Tillsätt honung, eventuell citronjuice och probiotika genom att öppna kapslarna och hälla ur innehållet. Blanda om några varv.

    4. 4.

      Häll i en rengjord glasburk och vira in burken i en tunn kökshandduk. Ställ mörkt och varmt och låt stå i 24–48 timmar. Man kan även ställa in burken i ugnen på max 50° med luckan på glänt i 3–6 timmar.

    5. 5.

      Ställ in i kylen, så att fermenteringen upphör. Servera med färska bär och toppa med granola.

Tips från kocken

Färsk kokosnöt kan du hitta i välsorterade matbutiker, hälsoställen och i asiatiska butiker. Den innehåller färskt kokosvatten och ett mjukt kokoskött. När man mixar dessa får man en krämig konsistens som man kan göra probiotisk yoghurt av.
Fler recept på:
Frukost
Är innehållet i detta recept olämpligt?