Kokosyoghurt

Kokosyoghurt

Av:
5 min
4 port
Tänk ungefär 1 kapsel probiotika till 2 dl kokosmjölk. Smaksätt din yoghurt med tex vaniljpulver, Ceylonkanel, ingefära eller olika bär. Toppa med granola eller frukt. Yoghurten förvaras i kylen och håller 1-2 veckor. Minst.
Annons

Ingredienser

    1. 500 ml kokosmjölk/kokosgrädde
    2. 3 probiotika tex Lactovitalis, Probioplex

Gör så här

    1. 1.

      Ta en glasburk med lock och rengör noga. Häll i kokosmjölken i glasburken.

    2. 2.

      Öppna probiotikakapslarna och häll ner pulvret i mjölken. Rör om noga med en ren visp.

    3. 3.

      Lägg på locket men låt det stå på glänt, skruva inte på det. Ställ på en lite varmare plats än vanlig rumstemperatur, tex ovanpå kylen.

    4. 4.

      Vänta i 12-24 (eller 48) timmar. Efter 12 timmar luktar det lite syrligt. Smaka om du tycker syrligheten är bra, annars låt stå ytterligare. Nu kan yoghurten ha skiktat sig och vattnet ligger i botten. Det är ok.

    5. 5.

      När kokosmjölken fermenterat klart och du är nöjd med smaken så vispa upp lite av vätskan (eller allt) innan du ställer yoghurten i kylen för att stelna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?