Kokoswhoopie med kokosfyllning

Kokoswhoopie med kokosfyllning

45 min
20 Stycken
En smarrig kokosdröm!
Fler recept på:
Bröllop, Bakelser
Annons

Ingredienser

  1. kokoswhoopis

    1. 50 g smör - rumsvarmt
    2. 0.5 dl solrosolja
    3. 1.25 dl Socker
    4. 1 st ägg - rumsvarmt
    5. 3.5 dl Vetemjöl
    6. 2 tsk Bakpulver
    7. 0.5 tsk Salt
    8. 1.5 tsk vaniljsocker
    9. 0.75 dl Mjölk
    10. 1 dl kokos - riven
  2. kokosfyllning

    1. 50 g Vit choklad
    2. 1 msk Smör
    3. 100 g naturell färskost
    4. 1.5 msk Florsocker
    5. 1 dl kokos riven
  3. dekorering

    1. kokos - riven

Gör så här

    1. 1.

      Kokoswhoopie: Värm ugnen till 175°. Vispa ihop smör, solrosolja och socker. Tillsätt ägget och vispa till en fluffig smet. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och vispa ner detta. Tillsätt mjölken och vispa snabbt ihop till en smet – rör inte mer än att allt precis blandats. Fyll en spritspåse med rund tyll med smet och spritsa ut runda plättar på en plåt, lika stora som en 5-krona. Spritsa inte för tätt. Du kan också klicka ut smeten med en sked. Grädda långt ner i ugnen i ca 12 minuter.

    2. 2.

      Kokosfyllning: Smält vit choklad och smör över vattenbad. Vispa samman med färskosten och blanda sedan ner florsocker och kokos. Vispa till en jämn smet.

    3. 3.

      Montering: Spritsa kräm på den platta sidan på hälften av kakorna, eller fördela krämen med en sked. Lägg ihop med resterande kakorna och dekorera kakorna med riven kokos.

Fler recept på:
Bröllop, Bakelser
Är innehållet i detta recept olämpligt?