Kokostosca med citrus

Kokostosca med citrus

Av: / Foto: Anders Norrsell
45 min
18 stycken
Läckert sega kokostosca med clementinklyftor.
Fler recept på:
Barnkalas, Begravning
Annons

Ingredienser

  1. Deg

    1. 100 g kallt smör
    2. 150 g vetemjöl (2 1/2 dl)
    3. 50 g socker (ca 1/2 dl)
    4. fint rivet skal från 1 citron
  2. Fyllning

    1. 100 g kall mandelmassa
    2. 3/4 dl valfri citrusmarmelad el lemon curd
  3. Topping

    1. 50 g smör
    2. 2 msk socker
    3. 1 msk sirap
    4. 1 msk vetemjöl
    5. 1 dl kokosflingor
  4. Garnering

    1. 1 st clementin

Gör så här

    1. 1.

      Lägg alla ingredienser till degen i en matberedare, kör snabbt samman till en deg eller blanda samman för hand.

    2. 2.

      Forma en rulle och dela i ca 18 bitar. Tumma ut degen i aluminiumformar, ställ kallt ca 20 min i kyl.

    3. 3.

      Riv mandelmassan grovt. Fördela en klick lemon curd el marmelad i formarna och strö över mandelmassa. Grädda dem i 175° i ca 10 min.

    4. 4.

      Lägg alla ingredienser till toppingen i en kastrull. Sjud upp under omrörning. Ta ut formarna, skeda kokosmassan över formarna, grädda ytterligare ca 10 min. Låt kallna. Frys in och ta upp efter hand. Garnera med delade clementinklyftor.

Fler recept på:
Barnkalas, Begravning
Är innehållet i detta recept olämpligt?