Kokosrutor

Kokosrutor

Av:
70 min
28 st
Annons

Ingredienser

  1. Kakan

    1. 100 g Smör
    2. 2 st Äggulor
    3. 1 st Ägg
    4. 1 1/2 dl Strösocker
    5. 1 tsk Bakpulver
    6. 2 dl Vetemjöl
  2. Topping

    1. 2 st Äggvitor
    2. 1 dl Strösocker
    3. 2 dl Kokosflingor

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret och låt det svalna under tiden du gör resten av smeten. Klä en ugnsform, ca 20x30 cm med bakplåtspapper. Sätt på ugnen på 175°C.

    2. 2.

      Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och häll äggvitorna i en annan bunke. Bunken som äggvitorna läggs i måste vara fettfri och torr.

    3. 3.

      Tillsätt det hela ägget till äggulorna. Tillsätt socker och bakpulver. Vispa med elvisp till en ljusgul pösig smet.

    4. 4.

      Tillsätt mjölet och det smälta smöret och vispa snabbt ihop till en jämn smet med elvisp ca 10-20 sekunder.

    5. 5.

      Bred ut smeten i den bakplåtspapperklädda ugnsformen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 10 minuter tills den fått lite färg. Gör under tiden toppingen.

    6. 6.

      Topping: Vispa äggvitorna till hårt skum. Det ska gå att vända upp och ner på bunken. Vänd försiktigt ner socker och kokos och rör om med en sked till en jämn smet.

    7. 7.

      Bred ut toppingen över kakan. Grädda kakan ytterligare ca 10 minuter i nedre delen av ugnen i 175°C tills den får guldgul färg.

    8. 8.

      Låt kakan svalna. Skär kakan i fyrkanter med en vass kniv. Klar att servera!

Är innehållet i detta recept olämpligt?