Kokospannkakor

Kokospannkakor

Av:
25 min
2 port
Underbart goda kokospannkakor som är både mjölk- och nötfria. Servera med smält smör och färska bär så har du bästa söndagsfrukosten.
Annons

Ingredienser

    1. 3 ägg
    2. 1/2 krm salt
    3. 1 msk kokosolja, smält
    4. 100 ml kokosmjölk
    5. 60 ml kokosmjöl
    6. 1/2 tsk bakpulver
    7. smör/kokosolja, stekning
  1. Servering

    1. smält smör (valfritt)
    2. hallon (valfritt)

Gör så här

    1. 1.

      Dela äggen och vispa vitorna hårt med salt. Ställ åt sidan.

    2. 2.

      Vispa äggulor, olja och kokosmjölk i en annan skål.

    3. 3.

      Tillsätt kokosnötsmjölet och bakpulvret och blanda till en jämn smet.

    4. 4.

      Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten. Låt vila 5 minuter och stek sedan i smör eller kokosolja.

    5. 5.

      Använd gärna plättlägg eller riktigt liten stekpanna. Stek någon minut på varje sida på medelhög värme.

    6. 6.

      Servera med smält smör och färska bär.

Är innehållet i detta recept olämpligt?