Kokospannacottapaj med mangospegel

E N

Kokospannacottapaj med mangospegel

Av:
12 bitar
Annons

Ingredienser

  1. Pajskal

    1. 25 st digestivekex
    2. 175 g smör
  2. Kokospannacotta

    1. 400 ml kokosmjölk
    2. 4 dl vispgrädde
    3. 1.5 dl strösocker
    4. 1 nypa äkta vaniljpulver
    5. 1.25 tsk agar agar pulver
  3. Mangospegel

    1. 380 g mangopuré (jag använder den som finns i barnmatshyllan, 190 g i varje burk)
    2. 1.5 tsk agar agar pulver
    3. 1.5 dl strösocker
    4. 1 msk lime- eller citronjuice
    5. färska bär, färsk mynta och kokosflingor till garnering

Gör så här

    1. 1.

      Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller mixer.

    2. 2.

      Smält smöret och blanda ihop det med kexsmulet till en formbar massa.

    3. 3.

      Tryck ut kexmassan i pajformen. Det är viktigt att du packar tätt så att den håller formen även när du tar bort pajskalet från pajformen

    4. 4.

      Pajformen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.

    5. 5.

      Lägg alla ingredienserna till kokospannacottan i en kastrull.

    6. 6.

      Rör om och låt koka upp i ca 3 minuter under konstant omrörning.

    7. 7.

      Häll upp pannacottan i pajskalet och ställ tillbaka i kylskåpet för att stelna. Det är viktigt att pannacottan stelnar helt och hållet innan du häller på mangospegeln. Det tar ca 1 timme.

    8. 8.

      Lägg mangopuré, agar agar pulver, strösocker och lime- eller citronjuice i en kastrull. Rör om och låt koka upp på medelvärme i ca 5 minuter.

    9. 9.

      Låt svalna en stund, rör om hela tiden så att den inte klumpar sig och häll den sedan över pannacottafyllningen.

    10. 10.

      Mangospegeln stelnar redan i rumstemperatur och du dekorerar med fördel din paj medan den fortfarande är lite klibbig så att dekorationen fäster.

    11. 11.

      Servera direkt eller förvara i kylskåpet.

Är innehållet i detta recept olämpligt?