Kokospanerade potatisbiffar

Kokospanerade potatisbiffar

Av: / Foto: Pontus Ferneman
4 portioner
Har du provat att panera med kokosflingor förut? Om inte, så är det dags! Kokosen ger potatisbiffarna det är lilla extra och tillsammans med picklad rödlök och gräslökssås får du en underbar smakupplevelse.
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg mjölig potatis
    2. 2 ägg
    3. 2 msk smör, smält
    4. 1 kruka dill, hackad
    5. 2 krm salt
    6. 2 dl riven kokos (alt ströbröd)
    7. kokosfett till stekning (alt smör eller olja)
  1. Gräslökssås

    1. 1 dl vispgrädde
    2. 1 dl créme fraiche
    3. 100 g smör, mjukt
    4. 1 1/2 dl finhackad gräslök
    5. salt
    6. peppar
  2. Picklad lök

    1. 1 rödlök
    2. 1 msk ättika (12 %)
    3. 2 msk strösocker
    4. 3 msk vatten

Gör så här

    1. 1.

      Picklad lök: Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda ättika, socker och vatten. Låt rödlöken dra i lagen i minst 15 min.

    2. 2.

      Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten, ca 20 min.

    3. 3.

      Låt potatisen svalna något och pressa den med en potatispress. Blanda med ägg, smör och dill. Smaka av med salt.

    4. 4.

      Forma potatisen till biffar, ca 6–7 cm stora. Panera biffarna i kokosflingor och stek några min i kokosfett.

    5. 5.

      Gräslökssås: Värm grädde och crème fraiche i en liten kastrull. Klicka i smöret.

    6. 6.

      Vänd ner gräslöken i såsen precis före servering och smaka av med salt och peppar.

    7. 7.

      Servering: Dela broccolin i buketter och koka dem ett par min i saltat vatten. Servera biffarna med picklad lök, sås och broccoli.

Tips från kocken

Det är extra läckert att panera biffarna i kokosflingor och steka i kokosfett. Men har man inte det hemma går det lika bra med ströbröd och smör.
Är innehållet i detta recept olämpligt?