Picklad lök: Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda ättika, socker och vatten. Låt rödlöken dra i lagen i minst 15 min.
Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten, ca 20 min.
Låt potatisen svalna något och pressa den med en potatispress. Blanda med ägg, smör och dill. Smaka av med salt.
Forma potatisen till biffar, ca 6–7 cm stora. Panera biffarna i kokosflingor och stek några min i kokosfett.
Gräslökssås: Värm grädde och crème fraiche i en liten kastrull. Klicka i smöret.
Vänd ner gräslöken i såsen precis före servering och smaka av med salt och peppar.
Servering: Dela broccolin i buketter och koka dem ett par min i saltat vatten. Servera biffarna med picklad lök, sås och broccoli.
“Det är extra läckert att panera biffarna i kokosflingor och steka i kokosfett. Men har man inte det hemma går det lika bra med ströbröd och smör.”