Kokospanerad kalkonschnitzel på spenatbädd

Kokospanerad kalkonschnitzel på spenatbädd

Av:
2 port
Annons

Ingredienser

    1. 300 g spenat (färsk)
    2. 1 lök
    3. 1 vitlöksklyfta
    4. 2-3 msk fett till stekning
    5. 2 kalkonschnitzlar
    6. salt
    7. peppar
    8. 1 ägg
    9. 3 msk riven kokos
    10. 1 knivsudd gurkmeja
    11. 1/2 citron

Gör så här

    1. 1.

      Skölj spenaten och låt den rinna av. Skala och tärna lök och vitlök. Hetta upp 1 msk fett och stek lök och vitlök genomskinlig. Tillsätt avrunnen spenat och fräs under lock i 5 min.

    2. 2.

      Salta och peppra kalkonschnitzlarna. Vispa ägg och 1 msk vatten i en djup tallrik. Blanda riven kokos och gurkmeja på en mattallrik. Vänd först schnitzlarna i vispat ägg och sedan i kokosblandningen.

    3. 3.

      Hetta upp rösten av fettet i en stekpanna och stek schnitzlarna gyllenbruna på medelhög värme, 3-4 min på varje sida.

    4. 4.

      Smaka av spenaten med salt, peppar och pressad citron.

Är innehållet i detta recept olämpligt?