Kokoslax med smörstekt salladskål

Kokoslax med smörstekt salladskål

Av:
25 min
4 port
Vad sägs om kokospanerad lax med brynt smör och halstrad salladskål till middag? Det är gott, enkelt och går garanterat hem även bland fiskskeptiker!
Annons

Ingredienser

    1. 600 g lax
    2. 1 msk olivolja (neutral)
    3. 1 dl kokosflingor
    4. 1 tsk gurkmeja (valfritt)
    5. 1 tsk salt
    6. ½ tsk lökpulver
    7. ½ dl olivolja (neudral), stekning
    8. 600 g salladskål
    9. 100 g smör
    10. salt
    11. peppar
  1. Servering

    1. 1 citron

Gör så här

    1. 1.

      Skär laxfilén i kuber, cirka 3 x 3 cm. Ringla över lite kallpressad rapsolja.

    2. 2.

      Blanda kokos, salt, gurkmeja (mest för färgens skull) och lökpulver. Rulla laxbitarna i paneringen.

    3. 3.

      Stek kuberna på medelhög värme i olja, någon minut på varje sida tills laxen har fått fin färg. Håll varmt medan du gör ordning resten av rätten.

    4. 4.

      Skär salladskålen i stora klyftor och stek gyllene i ett par matskedar smör. Salta och peppra ordentligt.

    5. 5.

      Smält resten av smöret. Servera lax, smält smör och salladskål med ett par klyftor citron.

Är innehållet i detta recept olämpligt?