Kokoskyckling med lime och chili

Kokoskyckling med lime och chili

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
4 portioner
Het kokoskyckling serverad med ris och wokgrönsaker.
Fler recept på:
Budgetmat, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl ris
    2. 500 g wokgrönsaker
    3. 1 msk olja
  1. Nuggets

    1. 2 st limer (rivet skal från 2 limer och juice från 1)
    2. 1 msk curry
    3. 1/2 tsk chilipulver
    4. 700 g kycklingfilé
    5. 50 g kokosflingor
    6. 1 tsk salt
  2. Servering

    1. sweet chili-sås

Gör så här

    1. 1.

      Koka riset.

    2. 2.

      Blanda lime, curry och chili. Skär kycklingfiléerna i bitar och blanda med kryddmixen. Rulla dem sedan i kokosflingor och lägg i en ugnsform. Salta. Stek i 200° ca 15 min eller tills kycklingen är genomstekt.

    3. 3.

      Woka grönsakerna i oljan och blanda dem med riset.

    4. 4.

      Servera kycklingen med riswoken och såsen.

Fler recept på:
Budgetmat, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?