Kokoskola

Kokoskola

Av: / Foto: Anette Nilsson
45 min
60 st
Stora kokosfagor blir både gott och snyggt i den här avlånga kolan.
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl vispgrädde
    2. 1 dl kokosmjölk
    3. 3 dl strösocker
    4. 1 dl ljus sirap
    5. ½ dl kakaopulver
    6. 1 msk smör
    7. 5 dl kokoschips, stora
    8. torkade kokosfingor

Gör så här

    1. 1.

      Forma en låda av bakplåtspapper, cirka 18x18 cm.

    2. 2.

      Mät upp vispgrädde, kokosmjölk, socker, sirap och kakaopulver i en kastrull.

    3. 3.

      Värm upp blandningen under omrörning så att allt smälter och blandas väl. Låt smeten koka 20-25 minuter. Kolan är färdigkokt då den håller 122–124°. Har man ingen termometer går det bra att göra ett kolaprov. Ringla ner lite av smeten i ett glas med kallt vatten. Går smeten att rullla till en kula då den kallnat är den färdigkokt.

    4. 4.

      Ta kastrullen från värmen, tillsätt smöret och 4 dl av kokoschipsen. Rör om och häll smeten i formen. Strö över de sparade kokoschipsen och tryck ner dem lätt så att de fastnar. Ställ formen svalt att kallna.

    5. 5.

      Skär eller klipp upp den stelnade kolan i bitar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?