Kokoskokta Kycklingbollar

Kokoskokta Kycklingbollar

Av:
30 min
4
Kycklingfärs är magert och proteinrikt. Tacksamt att smaksätta på asiatiskt vis. Lägg ner en näve nudlar i kokosbuljongen mot slutet av koktiden för en ännu matigare rätt.
Annons

Ingredienser

  1. allt

    1. 500 g kycklingfärs
    2. 2 st vitlöksklyftor
    3. 2 st salladslökar
    4. 2 msk finriven ingefära
    5. 1 tsk chiliflakes
    6. 1 st litet ägg
    7. 3 dl Vatten
    8. 400 ml kokosgrädde
    9. 1 st hönsbuljongtärning
    10. salt, peppar
    11. blomkålsris till ser

Gör så här

    1. 1.

      Skala och finhacka vitlöken. Strimla salladslöken fint.

    2. 2.

      Blanda färs, vitlök, salladslök, ingefära, chiliflakes, ägg och 1 ½ tsk salt till en jämn smet.

    3. 3.

      Forma smeten till ca 20 bollar med oljade händer.

    4. 4.

      Koka upp vatten, kokosgrädde och buljongtärning i en rymlig kastrull. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Lägg ner kycklingbollarna och låt sjuda ca 8 minuter. Servera gärna med blomkålsris

Är innehållet i detta recept olämpligt?