Kokosknappar

Kokosknappar

Av: / Foto: Christina Uhlin
90 min
70 stycken
Söta och små kokosknappar.
Fler recept på:
Bröllop
Annons

Ingredienser

    1. 50 g smör eller margarin
    2. 1 dl socker
    3. 1 msk vetemjöl
    4. 3 dl kokosflingor
    5. 1 st ägg
    6. finrivet skal av 1/2 citron
  1. Garnering

    1. 1/2 dl florsocker
    2. 1 tsk färskpressad citronsaft

Gör så här

    1. 1.

      Smält matfettet i en väl tilltagen kastrull, så att övriga ingredienser får plats. Ställ åt sidan att svalna en stund.

    2. 2.

      Tillsätt resterande ingredienser och rör samman till en slät och kladdig smet. Ställ kastrullen kylskåpskallt och låt smeten svälla i ca 1 timme eller längre.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 200 °C.

    4. 4.

      Ta fram den kalla degen och nyp små bitar som rullas till runda kulor. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och platta ut dem något.

    5. 5.

      Grädda i mitten av ugnen i 5–6 minuter eller tills de börjar få svagt gyllenbrun färg.

    6. 6.

      Blanda florsocker och citronsaft till en slät glasyr. Forma en liten strut av smörpapper och häll glasyren i denna. Ringla glasyren tunt över de varma kakorna. Lossa dem från bakpapperet då de kallnat.

Tips från kocken

Kakorna går att göra glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri variant.
Fler recept på:
Bröllop
Är innehållet i detta recept olämpligt?