kokosboll med chokladöverdrag

kokosboll med chokladöverdrag

Av:
35 stycken
passar på godisbordet lika bra som till fika
Annons

Ingredienser

  1. innerbollen

    1. 50 gr smör
    2. 0,5 dl ljus sirap
    3. 0,5 dl florsocker
    4. 2 dl vispgrädde
    5. 1 krm salt
    6. 200 gr kokosflingor
  2. garnering

    1. 250 gr mörk chokladf

Gör så här

    1. 1.

      Blanda smör, sirap, florsocker, grädde och salt i en kastrull. koka upp och låt småkoka i ca 10 minuter till massan börjar bli seg.

    2. 2.

      Ta kastrullen från värmen och rör i kokosen. Låt smeten svalna och rulla små bollar. ställ dem i frysen i minst en timme

    3. 3.

      Smält chokladen över vattenbad och doppa kulorna. Låt chokladen stelna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?