Kokos- & morotssoppa

Kokos- & morotssoppa

Av: / Foto: catarinakonig.ellematovin.se/
15 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 st schalottenlök, finhackad
    2. 1 msk olivolja
    3. 9 dl vatten
    4. 3 st morötter, skalade
    5. 2 st vitlöksklyftor, finhackade
    6. 3 cm ingefära, färsk, skalad bit – hackad
    7. 2-3 cm röd chili (hot), – hackad
    8. 1/2 st pressad lime
    9. 3 msk kycklingfond
    10. 1/3 grönsaksbuljong
    11. 3 dl kokosmjölk
    1. 2 st kycklingfiléer, strimlade
    2. 50 g glasnudlar

Gör så här

    1. 1.

      Skala och finhacka schalottenlök, vitlök samt chili. Fräs lite mjukt i kokosolja eller olivolja tills löken blir glansig. Ej för hög värme, det får inte brännas.

    2. 2.

      Tillsätt vatten, pressad lime och fint hackad färsk ingefära.

    3. 3.

      Skala och hacka morötterna smått (ju mindre desto kortare koktid)

    4. 4.

      Häll ner morotshacket och låt koka ca 7-10 min tills morötterna blir helt mjuka.

    5. 5.

      Tillsätt kycklingfond och smula i grönsaksbuljongen.

    6. 6.

      Dra bort från värmen och mixa soppan slät med stavmixer, mixa mixa mixa!

    7. 7.

      Sätt tillbaks den på plattan och tillsätt kokosmjölken.

    8. 8.

      Häll i den smått strimlade kycklingfilén, låt puttra med i soppan tills den är genomkokt.

    9. 9.

      När soppan är som önskad i smak och konsistens (något lösare), så tillsätt glasnudlarna. Låt ligga tills de är färdiga.

    10. 10.

      Servera i djupa tallrikar och dekorera med kokosflingor eller lite grönt, typ koriander

Är innehållet i detta recept olämpligt?