Koka pasta

Koka pasta

Av:
10 min
4 port
Såhär enkelt kokar du pasta! En bra tumregel är ca 60-75 gram okokt pasta per portion. Tänk också på att använda en stor kastrull med mycket vatten och använd mycket salt!
Annons

Ingredienser

    1. 300 g pasta
    2. 3 liter vatten
    3. 1,5 msk salt
    4. 1 msk olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Fyll en stor kastrull med vatten. Täck med lock och koka upp. Tillsätt saltet och låt det lösa upp sig i vattnet.

    2. 2.

      När vattnet kokar kan du tillsätta pastan. På paketet kan du se hur länge pastan ska koka. Koka pasta utan lock och rör om då och då så inte pasta klibbar ihop.

    3. 3.

      Smaka av pastan när tiden är klar. Är det för mycket tuggmotstånd kan du låta den koka i ytterligare någon minut. Häll sedan av pastan genom ett durkslag och sen tillbaka i kastrullen. Addera lite olivolja så klibbar inte pastan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?