Kockens kalops

Kockens kalops

Av: / Foto: Ralph Månsson
90 min
4 personer
Recept på klassisk kalops.
Fler recept på:
Grytor, Svensk husmanskost, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. ca 700 g grytbitar av oxkött eller högrev
    2. 4 st morötter
    3. 1 st gul lök
    4. 1 msk smör
    5. 1 msk matolja
    6. salt och peppar
    7. ca 1/2 liter kraftig kalvbuljong
    8. 8 st kryddpepparkorn
    9. 2 st lagerblad
    10. 1–2 tsk majsstärkelse
  1. Tillbehör

    1. kokt potatis
    2. inlagda rödbetor

Gör så här

    1. 1.

      Skär ev köttet i mindre bitar, ca 3x3x3 cm. Skala morötterna och skär i bitar. Skala och klyfta löken.

    2. 2.

      Hetta upp smör och olja i en stekpanna och bryn köttet på hög värme runtom tills köttet får en fin färg. Krydda med salt och peppar

    3. 3.

      Lägg över köttet i en gryta och koka ur stekpannan med buljongen.

    4. 4.

      Tillsätt resten av ingredienserna, utom morötterna som ska i efter ca 40 minuter.

    5. 5.

      Låt koka på svag värme tills köttet känns mört, ca 1 timme. Red kalopsen med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med salt och malen vitpeppar. Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Fler recept på:
Grytor, Svensk husmanskost, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?