Knyten med sylt & vaniljkräm

Knyten med sylt & vaniljkräm

Av: / Foto: Pontus Ferneman
150 min
49 små
Små, fina och himmelskt goda!
Fler recept på:
Bakelser, Bullar
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°-250°
    2. 11–12 dl vetemjöl
    3. 1 dl strösocker
    4. 1 tsk bakpulver
    5. ½ tsk salt
    6. 175 g mjukt smör
    7. ¾ pkt jäst (ca 37 g)
    8. 3½ dl kall mjölk
    9. 1 st ägg
  1. Fyllning

    1. 2 dl färdigkokt vaniljkräm, typ marsan-
    2. 1–1½ dl röd sylt t ex jordgubbs-
  2. Pensling & garnering

    1. 1 st ägg
    2. florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Blanda 11 dl av mjölet med socker, bakpulver och salt. Finfördela smöret i mjölblandningen.

    2. 2.

      Lös jästen i mjölken. Rör i ägget. Blanda med mjölblandningen. Arbeta samman till en smidig deg. Tillsätt ev mer mjöl. Låt jäsa under duk i ca 1½ timme.

    3. 3.

      Kavla ut degen till 49x49 cm. Skär eller sporra så att det blir 49 rutor (ca 7x7 cm stora). Lägg en klick vaniljkräm och lite sylt på varje ruta. Vik in snibbarna och nyp samman. Lägg bullarna i formar. Låt jäsa under duk i 30–40 min.

    4. 4.

      Pensla med lätt uppvispat ägg. Pudra ev med florsocker före servering.

    5. 5.

      Grädda i mitten av ugnen 6–8 min.

Fler recept på:
Bakelser, Bullar
Är innehållet i detta recept olämpligt?