Knaprigt sidfläsk (kotlettrad) med krispig sallad

Knaprigt sidfläsk (kotlettrad) med krispig sallad

Av:
330 min
4 portioner
Ugn: 125/200 grader Serveras med salladen, ris eller nudlar. Byt ut fläsket med kotlettrad.
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg sidfläsk i hel bit
  1. Sås och marinad

    1. 1 vitlöksklyfta
    2. 2 msk färsk, riven ingefära
    3. 2 msk socker
    4. 1 msk sesamolja
    5. 1 tsk sambal oelek
    6. 1½ dl ljus soja
    7. ev 1 msk sherry
  2. Asiatisk sallad

    1. 4 salladslökar
    2. 2 paprikor
    3. 2 morötter
    4. 100 g böngroddar
    5. 1 kruka mynta
    6. 2 msk sesamolja
    7. 1 msk sesamfrön

Gör så här

    1. 1.

      Skär fettet i ett rutmönster.

    2. 2.

      Sås och marinad: Finhacka vitlöken, riv ingefäran. Blanda allt till såsen, rör tills sockret smälter.

    3. 3.

      Häll 3 msk sås i en plastpåse och lägg i fläsket. Marinera i kylen minst 1 timme.

    4. 4.

      Lägg fläsket på ett ugnsfat. Stek längst ner i ugnen, 125 grader, i ca 5 timmar. Höj värmen till 200 grader och stek det mitt i ugnen ytterligare 20 minuter tills det har fin färg och är knaprigt.

    5. 5.

      Sallad: Strimla salladslöken och paprikorna. Skiva morötterna tunt. Blanda salladen.

    6. 6.

      Skär fläsket i 2 cm tjocka skivor. Servera fläsket med sallad, ris eller nudlar och resten av såsen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?