Knaprigt krisp

Knaprigt krisp

Av: / Foto: Kent Jardhammar
40 min
4 port
Byt ut kakaonibs mot hackad mörk choklad.
Annons

Ingredienser

    1. 2 1/4 dl kornflingor (90g)
    2. 1 1/4 dl chiafrön (80g)
    3. 1 rågad dl kokosflingor (40g)
    4. 2 dl osaltade cashewnötter (100g)
    5. 50 g smör
    6. 1 st äpple
    7. 2 msk torkade hallon
    8. 1 msk kakaonibs

Gör så här

    1. 1.

      Blanda kornflingor med chiafrön och kokos. Hacka nötterna. Smält smöret. Skala och riv äpplet; rör ner det, nötterna och flingblandningen i smöret.

    2. 2.

      Bred ut på en bakpappersklädd plåt. Rosta i 150 grader, 35 min. Låt svalna.

    3. 3.

      Bryt isär och blanda med hallon och kakaonibs. Förvara i lufttät burk. Servera gärna ett par msk av krispet i grekisk yoghurt eller skyr.

Är innehållet i detta recept olämpligt?