Knaprigt fröknäcke med sesamfrön och solroskärnor

Knaprigt fröknäcke med sesamfrön och solroskärnor

Av: / Foto: Ralph Månsson
20 bitar
Ett glutenfritt knäckebröd med sesamfrön och solroskärnor!
Fler recept på:
Knäckebröd
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl majsmjöl
    2. 1 dl mandelmjöl
    3. 1 dl sesamfrön
    4. 1 dl solroskärnor
    5. 1 dl pumpakärnor
    6. ½ tsk salt
    7. 2 ½ dl vatten
    8. ½ dl naturell matolja
  1. Garnering

    1. ½ dl solroskärnor
    2. ½ dl pumpakärnor
    3. 2 msk sesamfrön
    4. ½ msk flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke.

    2. 2.

      Koka upp vattnet och häll ner i blandningen tillsammans med oljan. Rör runt till en kladdig smet. Låt vila i ca 15 minuter, så att smeten sväller.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 150°.

    4. 4.

      Klicka ut smeten på ett bakpapper och bre ut jämnt och tunt med en vattensköljd palett till en platta som mäter ca 30 x 40 cm. Strö över solroskärnor, pumpakärnor sesamfrön och flingsalt.

    5. 5.

      Ställ in i mitten av ugnen och grädda i ca 1 ½ timme, eller till det är torrt och sprött. Bryt i bitar.

Fler recept på:
Knäckebröd
Är innehållet i detta recept olämpligt?