Knapriga kardemummakakor

Knapriga kardemummakakor

Av: / Foto: Pontus Ferneman
60 min
80 stycken
Knapriga småkakor med kardemumma och mandel - perfekt till fikarummet.
Fler recept på:
Jul, Budgetmat
Annons

Ingredienser

    1. 150 g skållad, skalad mandel
    2. 100 g smör
    3. 2 1/2 dl strösocker
    4. 3 st ägg
    5. 1–1 1/2 msk fint stötta kardemummakärnor
    6. 7–8 dl vetemjöl
    7. 1 3/4 tsk bakpulver

Gör så här

    1. 1.

      Hacka mandeln grovt.

    2. 2.

      Rör samman smör och socker. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda kardemummakärnorna med ca 7 dl vetemjöl och bakpulvret.

    3. 3.

      Blanda försiktigt ner mjölmixen, lite i taget, tills det blir en deg. Känns den mycket lös så tillsätt lite mer mjöl. Rulla ut fyra längder i plåtens längd.

    4. 4.

      Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och grädda i 200°, 25–30 min. Skär dem i sneda bitar medan de ännu är varma.

    5. 5.

      Lägg kakorna med snittytan uppåt att torka i ca 100°, 45–50 min. Låt dem sedan torka i eftervärmen med ugnsluckan på glänt, sätt ev en trägaffel i kläm.

Fler recept på:
Jul, Budgetmat
Är innehållet i detta recept olämpligt?