Knådfritt bröd

Knådfritt bröd

Av:
60 min
1 St
Enkelt, långjäst och knådfritt
Annons

Ingredienser

    1. 400 G Mjöl
    2. 1/4 Pkt Jäst
    3. 8 G Salt
    4. 3 Dl Vatten

Gör så här

    1. 1.

      Lös upp jästen i vattnet

    2. 2.

      Blanda mjöl och salt.

    3. 3.

      Häll ner vatten och jäst

    4. 4.

      Blanda bara runt, behöver inte arbetas

    5. 5.

      Sätt på plast och låt jäsa över natten.

    6. 6.

      På morgonen efter, sätt ugnen på 250 grader. Sätt in en rund form

    7. 7.

      Stjälp ut degen på mjölat bakbord. Vik ihop och lägg ner i den förvärmde formen

    8. 8.

      Sätt in i ugnen 30 minuter

    9. 9.

      Sätt ner ugnsvärmen till 200 grader och baka 30 minuter till

    10. 10.

      Prova lägg i t.ex. hackad vitlök, hackad soltorkad tomat eller ost...

Är innehållet i detta recept olämpligt?