Knäckpaj

Knäckpaj

Av:
8 portioner
Serveras kall tillsammans med yoghurt.
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 2 1/2 dl Vetemjöl
    2. 2 msk Socker
    3. 100 g Smör
    4. 1 st Äggula
  2. Fyllning

    1. 2 st Ägg
    2. 1 1/2 dl Farinsocker
    3. 1 dl Sirap
    4. 1 tsk Vaniljsocker
    5. 1 krm Salt
    6. 100 g Smält smör
    7. 1 st Dubbeldajm (a 56 g)
    8. 2 dl Matlagningsyoghurt

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ihop mjöl, socker, smör och äggula och arbeta ihop till en deg.

    2. 2.

      Tryck ut i en form, ca 24 cm i diameter, gärna en med löstagbar kant.

    3. 3.

      Ställ kallt i ca 10 minuter.

    4. 4.

      Sätt ugnen på 150 grader. Nagga pajskalet och förgrädda i 10 minuter.

    5. 5.

      Fyllning: Vispa ihop ägg, farinsocker, sirap, vaniljsocker och salt. Vispa i smöret och häll smeten i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter.

    6. 6.

      Hacka daimen och strö över den. Låt kallna. Servera med yoghurt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?