Knäcking rabarberpaj

Knäcking rabarberpaj

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Pajbotten

    1. 2 dl vetemjöl
    2. 1,5 tsk bakpulver
    3. 1 nypa salt
    4. 125 g smör
    5. 1,5 dl råsocker
    6. 1 ägg
  2. Fyllning

    1. 2-5 dl rabarber
    2. 1 msk potatismjöl (eller vetemjöl)

Gör så här

    1. 1.

      Blanda mjöl, bakpulver och salt. Smält smör och socker i en kastrull. Låt puttra på medelvärme en stund och låt sedan svalna. Häll över mjölblandningen i kastrullen och tillsätt ett ägg. Häll smeten i en smord och bröad pajform.

    2. 2.

      Skär rabarber i bitar och blanda med potatismjöl. Placera rabarbern över pajskalet. Grädda i 175 grader i 20-30 minuter tills pajen fått fin färg (kortare tid vid användning av muffinsformar).

Är innehållet i detta recept olämpligt?