Knäckiga lakritsäpplen

Knäckiga lakritsäpplen

Av: / Foto: Lena Grenfelt
35 min
5 stycken
Knäckigt, snyggt och farligt gott!
Fler recept på:
Picknickmat, Advent, Jul, Halloween - skrämmande goda recept, Efterrätt
Annons

Ingredienser

    1. 5 st äpplen
    2. 5 st träpinnar
    3. 2 1/4 dl strösocker
    4. 1 dl vatten
    5. 1/2 msk glykos
    6. 1 msk lakritspulver ev svart karamellfärg

Gör så här

    1. 1.

      Stick pinnarna i äpplena.

    2. 2.

      Koka socker och vatten på svag värme tills sockret löst sig. Skumma av.

    3. 3.

      Tillsätt glykos och lakritspulver och eventuellt svart kara­mellfärg, rör om, låt koka ca 20 minuter eller tills blandningen är ca 150°. Sockret ska karamelliseras och bli brunt. Det ska bli knäck­igt i stället för segt.

    4. 4.

      Nu går det fort så det gäller att arbeta snabbt och systematiskt! Ställ kastrullen åt sidan och doppa snabbt äpplena i knäcken.

    5. 5.

      Ställ äppelpinnarna i stadiga glas och låt vila. Servera när de svalnat.

Är innehållet i detta recept olämpligt?