Knäckig kanelkaka

Knäckig kanelkaka

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 175 g smör
    2. 2 ½ dl ströocker
    3. 2 st ägg
    4. 4 ½ dl vetemjöl
    5. 2 tsk vaniljsocker
    6. 1 tsk bakpulver
    7. ½ tsk salt
    8. 2 ½ dl gräddfil
    9. 1 tsk bikarbonat
    10. 1 dl strösocker (fyllning)
    11. 1 tsk kanel (fyllning)
    12. Ugn 175°

Gör så här

    1. 1.

      Rör smör och socker riktigt vitt och pösigt.

    2. 2.

      Tillsätt ett ägg i taget.

    3. 3.

      Rör sedan ned vetemjölet som först blandats med vaniljsocker, bakpulver och salt.

    4. 4.

      Rör ned gräddfil som blandats med bikarbonat.

    5. 5.

      Varva sedan smeten med matskedsvis av fyllningen i en smord och bröad 2 liters form. Spara lite av fyllningen att strö över ytan. Grädda i ca 1 timme.

Är innehållet i detta recept olämpligt?