Klassiska Semlebullar

Klassiska Semlebullar

Av: / Foto: S.Einefors
10 stk
Annons

Ingredienser

    1. 25 g jäst
    2. 100 g smör/margarin
    3. 2,5 dl mjölk
    4. 1 stk ägg
    5. 90 g socker
    6. 2,5 g salt
    7. 2 g hjorthornssalt
    8. 480 g mjöl

Gör så här

    1. 1.

      Smula jästen i en bunke.

    2. 2.

      Smält smöret, tillsätt mjölken och värm upp till 37 grader. Rör ut jästen i lite av degvätskan.

    3. 3.

      Tillsätt resten av vätskan därefter ägg, socker, salt, mjöl och hjorthornssalt. Spara lite mjöl till utbakningen.

    4. 4.

      Arbeta degen tills den släpper kanten på bunken. Jäs den i 30 min under duk.

    5. 5.

      Knåda degen på mjölad yta, dela i 10 lika stora delar. Forma till bullar.

    6. 6.

      Jäs på plåt i cirka 20 minuter.

    7. 7.

      Pensla med ägg och grädda på 250 grader i 10 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?