Klassiska mazariner med strössel

Klassiska mazariner med strössel

Av: / Foto: Erik Karlsson
90 min
20 mazariner
Recept på klassiska mazariner med strössel.
Fler recept på:
Bröllop
Annons

Ingredienser

  1. Bottnar

    1. 3 dl vetemjöl
    2. 1/2 tsk bakpulver
    3. 100 g smör
    4. 1/2 dl strösocker
    5. 1/2 ägg
  2. Fyllning

    1. 150 g mandelmassa
    2. 50 g smör
    3. 2 1/2 ägg
    4. 3/4 dl vetemjöl
    5. 1/2 tsk bakpulver
  3. Garnering

    1. 2 dl florsocker
    2. ca 2–3 msk vatten
    3. strössel

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Smöra 20 aluminiumformar.

    2. 2.

      Bottnar: Mixa alla ingredienser till bottnarna i en matberedare tills du har en degboll. Svep in i plastfolien och lägg i kylen 1 timme.

    3. 3.

      Fyllning: Riv mandelmassan och tillsätt smöret, rör smeten smidig. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i mandelmassan.

    4. 4.

      Tryck ut degen i formarna. Fyll bottnarna med fyllningen och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna. Stjälp upp mazarinerna.

    5. 5.

      Rör samman florsocker med lite vatten till en lite tunnare glasyr. Bred över kakorna och strö över strösslet.

Fler recept på:
Bröllop
Är innehållet i detta recept olämpligt?