Klassisk semla och hetvägg

Klassisk semla och hetvägg

30 min
4 Stycken
Annons

Ingredienser

    1. 4 Vetebullar
  1. Mandelmassa

    1. 1 dl Socker
    2. 1.5 dl Sötmandel
    3. 1 tsk Vatten
    4. 2 dl Grädde
    5. Florsocker
  2. Hetvägg

    1. 2 dl Mjölk - person
    2. Kanelstång eller Vaniljstång eller Kardemumma

Gör så här

    1. 1.

      Mandelmassa: Skålla och skala mandeln. Mixa ihop mandeln tillsammans med sockret. Tillsätt eventuellt 1 tsk vatten mot slutet för att få bättre konsistens.

    2. 2.

      Montering: Skär ett lock från varje bulle. Ta bort lite av bullarnas inkråm med gaffel och fyll dem med mandelmassa. Vispa grädden, spritsa ut den över mandelmassan och lägg på locket. Pudra över florsocker.

    3. 3.

      Hetvägg: Värm mjölken så att den bli het, men inte kokar. Lägg gärna en vaniljstång (skuren på längden) eller en kanelstång i mjölken när den kokar upp. Det går också bra att söta med socker. Lägg semlan i ett djupt fat och slå mjölk runt. Servera genast.

Är innehållet i detta recept olämpligt?