Klassisk råbiff

Klassisk råbiff

Av:
20 min
2 port
Förvara köttet i frysen 15 minuter innan du börjar med tillagningen, då går det enklare att finhacka det. servera tillsammans med stekt kapris, vaktelägg eller tillsätt en skvätt cognac i köttet.
Annons

Ingredienser

    1. 300 g oxfilé
    2. ½ gul lök, finhackad
    3. 2 msk små kapris
    4. 2 msk dijonsenap
    5. majonäs
    6. 1 msk pepparrot, riven
    7. 2 ägg
    8. 40 g baby gem sallad
    9. 1 msk persilja, finhackad
    10. flingsalt
    11. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka eller använd en köttkvarn för att mala oxfilén (eller få den mald i charkdisken i din mataffär eller hos slaktaren). Forma biffar av köttet och gör en fördjupning i mitten av varje biff.

    2. 2.

      Lägg upp en biff på varje tallrik tillsammans med salladsblad, lök, rödbetor, kapris, parmesan och dijonsenap, blanda ev med majonäs för en krämigare sås. Strö över pepparrot och persilja.

    3. 3.

      Placera en äggula i fördjupningen av varje biff. Krydda med salt och peppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?