Klassisk kladdkaka

Klassisk kladdkaka

Av: / Foto: Ralph Månsson
40 min
10 bitar
Perfekt kladdig i mitten och lite sega kanter – en riktig kladdkakeklassiker.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Brownies, Choklad
Annons

Ingredienser

    1. 150 g smör
    2. 1 dl kakao
    3. 2 tsk vaniljsocker
    4. 3 dl socker
    5. 2 st ägg
    6. 2 dl vetemjöl

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Täck botten på en springform, ca 24 centimeter i diameter, med bakpapper.

    2. 2.

      Smält smöret i en gryta stor nog att rymma hela smeten. Blanda i kakao, vaniljsocker och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.

    3. 3.

      Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 8–20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha det. Tiden kan variera mycket från ugn till ugn så kolla regelbundet med sticka!

    4. 4.

      Låt kakan kallna helt före servering.

Tips från kocken

Med en lite högre ugnstemperatur blir ytan och undersidan på kakan gräddade medan det inre förblir precis så kladdigt som du vill ha det!
Är innehållet i detta recept olämpligt?