Klassisk gubbröra med ansjovis

Klassisk gubbröra med ansjovis

Av: / Foto: Christina Uhlin
20 min
4 portioner
Klassisk gubbröra med ansjovis, dill, gräslök och rödlök blandat med ägg!
Annons

Ingredienser

    1. 4 hårdkokta ägg
    2. 1 ask ansjovis, 125 g
    3. 10 g färsk dill
    4. 10 g färsk gräslök
    5. ½ rödlök
    6. 2 msk crème fraiche
    7. salt
    8. peppar
  1. Garnering

    1. 2 cm färsk chili eller efter smak
    2. ev finhackad rödlök
    3. ev finhackad gräslök

Gör så här

    1. 1.

      Skala äggen och hacka dem sedan fint.

    2. 2.

      Finhacka ansjovis, dill, gräslök och rödlök och blanda sedan med ägget. Rör ner crème fraiche, smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Garnera gärna gubbröran med finhackad rödlök, finhackad gräslök och lite färsk chili.

Tips från kocken

Servera gärna i ett äggskal eller ett litet glas. Även gott att servera på en bit grovbröd.
Är innehållet i detta recept olämpligt?