Kladdkakesandwich

Kladdkakesandwich

Av: / Foto: Ulrika Pousette
30 min
24 små bitar
Riktigt smarrig kladdkakesandwich - försvinnande goda!
Fler recept på:
Choklad , Brownies, Alla Hjärtans Dag, Bröllop
Annons

Ingredienser

  1. Kladdkaka:

    1. 100 g smör
    2. 2 st ägg
    3. 3 dl strösocker
    4. 1 1/2 dl (90 g) vetemjöl
    5. 4 msk kakao
    6. 1 1/2 tsk vaniljsocker
    7. 2 tsk bakpulver
  2. Mjölkchokladtryffel:

    1. 200 g mjölkchoklad
    2. 1 dl vispgrädde
    3. 1 tsk honung
    4. 1/2 tsk nystött kardemumma
    5. 25 g smör

Gör så här

    1. 1.

      Klä med bakplåtspapper en ugnsform med de ungefärliga måtten 25 x 35 cm. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner det smälta smöret.

    2. 2.

      Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner det i äggblandningen och rör ihop till en smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 150 ° i 30–35 minuter. Låt svalna och lossa kakan ur formen.

    3. 3.

      Mjölkchokladtryffel: Hacka chokladen fint. Koka upp grädden med honung och kardemumma. Dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen. Rör tills chokladen smält och tillsätt även smöret. Låt tryffeln svalna lite och sedan tjockna cirka 1 timme i kylen.

    4. 4.

      Bred tryffelfyllningen på halva kakan och vik den andra halvan över. Stoppa in kakan i frysen i minst 30 minuter så blir den lättare att skära. Skär kakan i trekantiga bitar. Förvara i kylen fram till servering.

Tips från kocken

Håller 1 vecka i kylen, går också att frysa.
Är innehållet i detta recept olämpligt?