Kladdkakerutor med rostade hasselnötter

Kladdkakerutor med rostade hasselnötter

Av: / Foto: Pontus Ferneman
35 min
24 rutor
Perfekt när man ska baka till många!
Fler recept på:
Brownies
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 150 g smör
    3. 300 g mörk choklad
    4. 3 dl strösocker
    5. 1½ msk ljus sirap
    6. 4 st ägg
    7. 3 dl vetemjöl
    8. 2 tsk vaniljsocker
    9. 2 krm salt
  1. Garnering

    1. ca 150 g rostade hela hasselnötter

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret i en stor gryta. Hacka chokladen och låt den smälta i det heta smöret under omrörning. Låt svalna.

    2. 2.

      Rör i resten av ingredienserna. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 22x30 cm, med bakpapper.

    3. 3.

      Garnering: Strö på de rostade nötterna.

    4. 4.

      Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt svalna och gärna stå några tim. Skär upp i rutor.

Tips från kocken

Rostade hasselnötter: Rosta hasselnötterna i torr stekpanna på låg värme tills de fått lite färg. Gnugga av skalen i en ren handduk.
Fler recept på:
Brownies
Är innehållet i detta recept olämpligt?