Kladdkakerutor

Kladdkakerutor

Av: / Foto: Christina Uhlin
30 min
20 bitar
Mustig chokladsmak har de sega och lite kladdiga nöt- och tranbärsrutorna.
Fler recept på:
Barnkalas, Brownies, Budgetmat
Annons

Ingredienser

    1. 100 g smör eller margarin
    2. 3 dl socker
    3. 2 st ägg
    4. 2 1/2 dl vetemjöl
    5. 4 msk kakao
    6. 1 tsk vaniljsocker
    7. 1 tsk bakpulver
    8. 1 dl torkade tranbär
    9. 3 dl grovhackade nötter och mandlar, tex hasselnötter, mandlar eller valnötskärnor
  1. Garnering

    1. 75 g grovhackad vit choklad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°. Klä en liten långpanna, ca 20x25 cm, med bakpapper.

    2. 2.

      Smält matfettet i en väl tilltagen kastrull. Ta kastrullen från värmen och låt matfettet svalna något.

    3. 3.

      Tillsätt socker och ägg och rör om. Sikta ner de torra ingredienserna. Tillsätt sist tranbären och 2 dl av nöt- och mandelhacket. Rör smeten slät.

    4. 4.

      Bre ut smeten i formen och strö över det sparade nöt- och mandelhacket.

    5. 5.

      Grädda i nedre delen av ugnen i totalt ca 25 minuter. Då det återstår ca 7 minuter av gräddningstiden öppnas luckan varsamt och den grovhackade chokladen strös över.

    6. 6.

      När kakan tas ur ugnen bör den fortfarande vara något gungig i mitten. Om den vita chokladen börjar få för mycket färg kan man ställa in en ugnsplåt på mellanfalsen för att täcka.

    7. 7.

      Låt kakan kallna i formen och skär därefter upp den i bitar.

Fler recept på:
Barnkalas, Brownies, Budgetmat
Är innehållet i detta recept olämpligt?