Kladdkakemuffins med chokladkräm och maräng

Kladdkakemuffins med chokladkräm och maräng

Av: / Foto: Annika Broman
75 min
12 stycken
Kladdkakemuffins toppade med chokladkräm och marängtäcke.
Fler recept på:
Advent, Barnkalas, Brownies, Budgetmat
Annons

Ingredienser

    1. 100 g margarin eller smör
    2. 2 1/2 dl strösocker
    3. 2 st ägg
    4. 2 tsk vaniljsocker
    5. 1 krm salt
    6. 4 msk kakao
    7. 1/2 tsk bakpulver
    8. 2 dl vetemjöl
  1. Chokladkräm

    1. 4 st äggulor
    2. 1 dl strösocker
    3. 2 1/2 dl vispgrädde
    4. 100 g mörk choklad
    5. 150 g ljus choklad
  2. Maräng

    1. 3 st äggvitor
    2. 1 1/2 dl strösocker
  3. Servering

    1. vispad grädde eller crème fraiche

Gör så här

    1. 1.

      Börja med chokladkrämen. Blanda äggulor, socker och vispgrädde i en kastrull. Vispa samtidigt som krämen får sjuda i 5 min. Dra kastrullen från värmen och tillsätt all choklad delad i bitar. Rör så att all choklad smälter. Om chokladkrämen skulle skära sig tillsätt 1 msk mjölk. Låt krämen kallna, ställ den gärna i kylskåpet.

    2. 2.

      Smält matfett till muffinsen i en kastrull. Rör ner socker och ägg, ett i taget. Tillsätt vaniljsocker, salt, kakao och bakpulver och rör så att allt blandas. Rör sist i vetemjöl.

    3. 3.

      Fördela smeten i 12 pappersformar. Ställ formarna i en muffinsplåt eller i aluminiumformar (så att de behåller formen). Grädda mitt i ugnen i 200°, 10 min. Låt dem kallna.

    4. 4.

      Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa lite till. Lägg en rejäl klick chokladkräm på varje muffins. Spritsa eller bred marängsmet ovanpå. Grädda muffinsen i ytterligare några min i 200° så att marängen får lite färg.

    5. 5.

      Servera kladdkakemuffinsen kylskåpskalla som de är eller med vispad grädde.

Fler recept på:
Advent, Barnkalas, Brownies, Budgetmat
Är innehållet i detta recept olämpligt?