Kladdkakemuffins & apelsinkompott

Kladdkakemuffins & apelsinkompott

Av: / Foto: Erik Karlsson
35 min
12 muffins
Alla älskar kladdkaka! Och med apelsinkompott och lite grädde blir den en fenomenal final på festmåltiden!
Fler recept på:
Efterrätt, Äpple
Annons

Ingredienser

    1. ugn 200°
    2. 100 g smör
    3. 2 st ägg
    4. 2 msk vispgrädde
    5. 4½ msk kakao
    6. 3 dl strösocker
    7. 1 tsk vaniljsocker
    8. 1 krm salt
    9. 1¾ dl vetemjöl
    10. 100 g choklad
  1. Apelsinkompott

    1. 2 st apelsiner
    2. 4 msk syltsocker
    3. ½ st granatäpple
  2. Till servering

    1. 3 dl vispgrädde

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret. Blanda allt utom chokladen. Rör om till en slät smet.

    2. 2.

      Smöra och bröa en muffinsplåt. Häll smeten i formarna, fyll inte formarna helt. Grovhacka chokladen, fördela den jämnt i formarna.

    3. 3.

      Grädda mitt i ugnen 8–12 min. Låt svalna. Lossa kakorna med kniv och ta upp försiktigt, de ska vara kladdiga i botten.

    4. 4.

      Apelsinkompott: Skala och skär bort hinnorna på apelsinerna. Tärna fruktköttet och lägg i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt sockret. Låt småkoka 4–6 min. Peta ur kärnorna från granatäpplet, lägg dem i kompotten.

    5. 5.

      Servera muffinsen med kompott och en klick vispad grädde.

Tips från kocken

Överblivna muffins går bra att frysa in.
Fler recept på:
Efterrätt, Äpple
Är innehållet i detta recept olämpligt?