Kladdkakebitar med kokostosca

Kladdkakebitar med kokostosca

Av: / Foto: Ralph Månsson
65 min
18 stycken
Himmelskt goda kladdkakebitar med kokostosca.
Fler recept på:
Brownies
Annons

Ingredienser

    1. 175 g mjukt smör
    2. 3 dl strösocker
    3. 1 1/2 dl kakao
    4. 1/2 dl ljus sirap
    5. 1/2 krm salt
    6. 3 st ägg
    7. 1 1/2 dl vetemjöl
  1. Kokostosca

    1. 75 g smör
    2. 1 1/2 dl ljus sirap
    3. 3/4 dl matlagningsgrädde
    4. 3 dl strösocker
    5. 200 g kokosflingor

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 °C. Mixa smör och strösocker vitt och krämigt i matberedare. Mixa i kakao, sirap och salt. Tillsätt ett ägg i taget medan maskinen kör. Mixa sist i vetemjölet.

    2. 2.

      Klä en långpanna, ca 25x30 cm, med bakpapper och fyll den med smeten. Grädda mitt i ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.

    3. 3.

      Kokostosca: Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker i en kastrull och koka samman 5 minuter. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp.

    4. 4.

      Häll toscasmeten över kakan och grädda i ytterligare 10–15 minuter tills toscan blivit gyllenbrun.

    5. 5.

      Låt kakan svalna helt och skär sedan i rektanglar. Rutorna håller flera dagar om de förvaras svalt i burk med tättslutande lock.

Fler recept på:
Brownies
Är innehållet i detta recept olämpligt?