Kladdkaka med vit choklad och lavendel

Kladdkaka med vit choklad och lavendel

50 min
1 Stycken
I detta recept får den klassiska kladdkakan en spännande make-over med vit choklad och blommig lavendel. Resultatet blir somrigt och underbart gott!
Fler recept på:
Brownies, Choklad
Annons

Ingredienser

    1. 200 g smör
    2. 200 g vit choklad
    3. 3 st ägg
    4. 1 dl strösocker
    5. 2 tsk vaniljsocker
    6. 4 dl vetemjöl
    7. 1 msk torkade lavendelblommor
  1. Till servering

    1. florsocker
    2. vispgrädde

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Smörj kanterna på en springform, cirka 22 cm i diameter, och kläm fast ett bakplåtspapper i botten. Smält smöret i en kastrull. Lägg i chokladen och rör tills den smält.

    2. 2.

      Blanda ner ägg och socker i kastrullen; rör till en jämn smet. Sikta ner vaniljsocker och mjöl genom en sil; blanda runt. Smula lavendelblommorna och vänd ner dem i smeten med en slickepott.

    3. 3.

      Häll smeten i formen och grädda i 15–20 minuter. Pudra över florsocker och servera med lätt vispad grädde.

Fler recept på:
Brownies, Choklad
Är innehållet i detta recept olämpligt?