Kladdkaka med vit choklad

Kladdkaka med vit choklad

Av: / Foto: Tidningsrecept
60 min
12 bitat
Här går det bra att byta ut granatäpple mot bär av någon sort. Ugn 175˚
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 150 g vit blockchoklad
    2. 150 g smör
    3. 2 dl strösocker
    4. 1 dl vetemjöl
    5. 1 tsk vaniljsocker
    6. 3 ägg
    7. 1 tsk rivet citronskal
  2. Glasyr

    1. 2 dl créme fraiche
    2. 0,5 dl florsocker
    3. 1 tsk vaniljsocker
    4. 1 granatäpple

Gör så här

    1. 1.

      Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad. Låt svalna lite.

    2. 2.

      Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med chokladen och smöret. Tillsätt ägg och citronskal och rör ihop till en slät smet.

    3. 3.

      Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna.

    4. 4.

      Blanda ihop créme fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred glasyren över kakan.

    5. 5.

      Dela granatäpplet. Lägg halvan i plastpåse och blanka ur kärnorna med en träslev och strö kärnorna över kakan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?