Smält matfett i en kastrull. Tillsätt hälften (100 g) av mjölkchokladen delad i bitar när matfettet har smält till hälften och låt det smälta ihop.
Tillsätt kakao och råsocker och blanda. Rör ner äggen, ett i taget.
Tillsätt vaniljsocker, salt, lakritspulver och vetemjöl och rör så att allt blir blandat.
Klipp ut ett bakplåtspapper som är något större än botten på en rund kakform som mäter 21 cm i diameter, med eller utan löstagbar kant. Smörj insidan av kanten på formen. Lägg papperet i botten på formen.
Hacka den resterande chokladen grovt. Häll hälften av smeten i formen och strö på chokladen. Häll på resten av smeten. Grädda i mitten av ugnen i 175°, 18 min. Låt kakan svalna.
Tina hallonen. Sila hallonen och släng kärnorna. Värm hallonsåsen med florsocker i en kastrull.
Servera kladdkakan med crème fraiche eller vispad grädde och hallonsås.